Odoo afbeelding en tekstblok

Initiatie waarnemen

Deze cursus richt zich tot mensen die graag willen leren hoe ze de sterrenhemel kunnen waarnemen. In 3 lessen komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: -telescopen en verrekijkers -materiaal voor de amateur-astronoom (sterrenkaarten, astrosoftware, atlassen,...) -oriëntatie aan de sterrenhemel -leren herkennen van de opvallendste sterrenbeelden

3 maandagavonden (20u-22u), van 16 januari tot 31 januari 2017. Een vierde avond is voorzien om effectief met de telescopen waar te nemen en wordt in onderling overleg met de cursisten bepaald.

Deelnemen kost €32.00 (inclusief 1 jaar lidmaatschap VSRUG)

Het is een heel praktijkgerichte cursus. Om iedereen de kans te geven voldoende aan bod te komen, wordt het aantal deelnemers beperkt tot 10. Deze sessie is VOLZET!

Heeft u interesse om aan de volgende sessie deel te nemen? Contacteer ons.Jeugdcursus sterrenkunde


Ben je tussen 12 en 15 jaar, en gefascineerd door alles wat te maken heeft met de ruimte? Dan is deze cursus vast iets voor jou!

Het wordt een cursus astronomie op jouw maat.

In 5 lessen leer je heel wat bij over het zonnestelsel, de Zon, de sterren en telescopen. Daarnaast zijn er bijkomende waarnemingsavonden gepland.

5 lessen om de twee weken op zaterdagnamiddag (15h30-17h30) vanaf 21 januari 2017.


Inschrijven

Odoo afbeelding en tekstblok
 

Inleiding sterrenkunde

Tijdens deze achtdelige lessenreeks krijgt u een basiskennis over de sterrenkunde.

Een aantal onderwerpen die aan bod komen: de nachtelijke sterrenhemel, oriëntatie aan de hemel, de Zon, kenmerken van sterren, het zonnestelsel, verder dan de sterren, computerastronomie.

8 maandagavonden (20u-22u), van 30 januari tot en met 27 maart 2017

Deelnemen kost €44,00 (inclusief 1 jaar lidmaatschap VSRUG)

Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. Alle plaatsen zijn ingenomen.