Zonnekijkdag

07/02/2017 14:00 to07/02/2017 17:00(Europe/Brussels)

Gent,Belgium


Opnieuw organiseert de VVS een zonnekijkdag op de eerste zondag van juli. Dit jaar is al de vijfde editie.

Ook de VSRUG zal van de partij zijn en een kijknamiddag organiseren van 14u tot 17u. Iedereen is welkom, geen reservatie nodig!

Enerzijds zal de UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien open zijn voor het publiek. We stellen onze telescopen, uitgerust met veilige zonnefilters, voor u klaar. We gebruiken hierbij verschillende filters, die een ander deel van het spectrum doorlaten, zodat u de zon op verschillende manieren kan ontdekken.

We voorzien daarnaast een boeiend randprogramma, zodat het ook in geval van bewolkt weer de moeite loont om eens langs te komen:

-De telescoopkoepels en het weerstation zijn te bezoeken, onze medewerkers geven u graag een woordje uitleg over de aanwezige apparatuur.

-We presenteren u een reeks prachtige foto’s van onze meest naburige ster.

-Er zal ook een voordracht zijn in zaal Kepler over ‘Het Einde van de Zon’.

-En voor wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, zijn er onze interactieve 3D-consoles in zaal Maia. Hier komt u zelf te weten hoe het komt dat de Zon rond 21 juni het hoogst aan de hemel staat, en hoe het komt dat er seizoenen zijn, op Aarde maar ook op Mars.

-voor de jongste bezoekers hebben we een leuke knutselactiviteit in petto.

Daarnaast zal onze Werkgroep waarnemen post vatten in Provinciaal Domein Het Leen (Eeklo). Ook daar kan u door de telescopen de zon bewonderen en een woordje uitleg krijgen van onze medewerkers. Deze activiteit gaat enkel door in geval van mooi weer.

Meer informatie over programma of een overzicht van alle waarneemposten in Vlaanderen is te bekijken op: www.zonnekijkdag.beWhere

Rozier 44
    9000 Gent
    Belgium
09 264 36 74
info@armandpien.be

When

From07/02/2017 14:00
To07/02/2017 17:00

Organizer

V.S.R.U.G.vzw
09 264 36 74
info@armandpien.be

Social Stream

Participate on Twitter

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.

Use this tag: #vsrugvzw